Actualités de nos membres

La CCIFB a accompagné la visite du ministre de l'économie Théodore Sedlarski à l'usine de Schneider Electric à Plovdiv

 

Министър Седларски: „Заводът на Schneider Electric е пример за производство по световни стандарти“

Теодор Седларски посети завода на френската компания и се запозна с работния процес

16 февруари 2017 г. Министърът на икономиката Теодор Седларски посети завода в Пловдив на Schneider Electric – глобалният лидер в областта на енергийния мениджмънт и автоматизацията. Той се срещна с Йонуц Фаркаш, регионален мениджър за България, Албания, Македония и Косово и с Реми Борел, директор на завода в Пловдив. По време на визитата, министърът беше запознат с дейността на Schneider Electric в България и работния процес в завода.

„Големите инвеститори в България, като Schneider Electric, са гръбнакът на българската икономика, тъй като създават мрежа от доставчици и партньори, и съдействат за разкриването на нови работни места“, каза г-н Седларски, след края на обиколката на завода. „Като световен лидер, компанията се явява мост на българските фирми към международните пазари“, добави той.

Заводът на Schneider Electric е открит през 2007 г. За инвестицията в завода в гр. Пловдив Schneider Electric България спечели наградата на Българската агенция за инвестиции - Инвеститор на годината 2007 г. в категория инвестиция в електротехническата промишленост.

Продукти на компанията многократно печелят наградата за иновативен продукт на Българската асоциация на електротехниката и електрониката, като през 2010 г. е отличена гамата Acti 9, част от която се произвежда в завода в Пловдив. През 2011 г. безжичните бутони Harmony XB5R печелят и Златен медал от Международния Технически Панаир в Пловдив. През 2013 г. Златен медал получи контактният излаз Metren с технология QuickFlex с възможност за надграждане с три допълнителни функции.

В края на 2009 г. заводът на Schneider Electric бе отличен в конкурса на Huit за работодател на годината, заемайки първо място сред производствените предприятия в страната, а през 2010 и 2012 г. второ място сред всички компании.

В завода на Schneider Electric в Пловдив работят над 1000 души. Общата площ на завода е 11 250 m², а производствената площ е разположена на 8 000 m².

За Schneider Electric

Schneider Electric е глобален специалист в енергийния мениджмънт и автоматизация. С приходи на стойност 25 млрд. евро за 2015 г., нашите 170 000 служители обслужват клиенти в над 100 държави, като им помагат да управляват своята енергия и процеси по безопасен, надежден, ефективен и устойчив начин. От най-простите прекъсвачи до сложни операционни системи нашите технологии, софтуер и услуги подобряват начина, по който клиентите ни управляват и автоматизират своите процеси. Нашите свързани технологии променят индустрии, трансформират градове и обогатяват живота. В Schneider Electric наричаме това Life Is On

 

www.schneider-electric.com

          

Notre membre "Speedy Group" rachète le parc logistique de SOMAT à Gorublyane

Notre membre Montupet enregistre une hausse de la production à Roussé

Nos événements

< Avril 2017 >

View Larger Map CCI France Bulgarie, 8A, bd. Tsar Osvoboditel, étage 2,
1000 Sofia, BULGARIE
Tél : +359 2 981 08 64 | +359 2 980 91 96
Fax : +359 2 981 08 04
E-mail: contact(at)ccifrance-bulgarie.org
Horaires d'ouverture: Lundi au vendredi 9h-18h

© 2017 CCI FRANCE BULGARIE