Actus des entreprises

Schneider Electric финализира придобиването на EcoAct

Рюей Малмезон (Франция), 3 ноември 2023 г. Schneider Electric, глобалният лидер в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обяви, че след като на 3 юли 2023 г. проведе ексклузивни преговори с Atos Group, вече финализира придобиването на EcoAct SAS (EcoAct), международен лидер в климатичните консултации и решенията за Net Zero (нулев въглероден отпечатък) със седалище в Париж, Франция. Сделката е финализирана след консултации със съответните представителни органи на служителите и след одобрение от компетентните регулаторни органи.  

Придобиването представлява обединяване на две от водещите в своя сектор компании за прилагане на бизнес решения, които осигуряват реална стойност както за климата, така и за клиентите. Портфолиото на EcoAct от Net Zero и природосъобразни продукти и услуги, включително консултации, инструменти за климатични данни и разработване на проекти за компенсиране на въглеродните емисии, ще разшири и стимулира глобалния бизнес за устойчивост на Schneider Electric, водещ доставчик на консултантски услуги в областта на енергийното управление, енергийната ефективност, възобновяемата енергия и доставките на екологични стоки, устойчивостта и консултирането относно Net Zero, климатичния риск, комуникациите за устойчивост, както и докладването и оповестяването.

Обединението на двете компании разширява възможностите на Schneider Electric да предоставя цялостни решения, които водят организациите към Net Zero трансформация и отвъд нея. Консултантските услуги на компанията подпомагат разработването на стратегии за устойчивост и определяне на цели за декарбонизация в обхвати 1, 2 и 3, подкрепени от базирано на ИИ портфолио от инструменти за цифрово управление и управление на данни.

„Отдавна се възхищаваме на екипа на EcoAct и обединяването на двете компании ще ни помогне да обслужваме нашите клиенти по целия свят още по-добре“, каза Стив Уилхайт, президент за устойчив бизнес в Schneider Electric. „Компаниите разбират необходимостта от неотложни действия, но все още срещат затруднения, когато става въпрос за декарбонизацията. Убеден съм, че обединените ни екипи, които са най-добрите в своя сегмент, ще помогнат на нашите клиенти да ускорят реализацията на своите амбиции за нулев въглероден отпечатък.“

„Спешните действия в областта на климата са в основата на нашата мисия и затова съм уверен, че намерихме правилния партньор в лицето на Schneider Electric“, посочи Стюарт Лемън, главен изпълнителен директор на EcoAct. „Изпълнението на ангажиментите на компанията за нулев въглероден отпечатък  – в нашите собствени операции, както и в бизнеса клиентите ни – излъчва красноречиво послание на пазара, а специалистите на EcoAct с радост ще се присъединят към друг водещ консултантски екип, като по този начин заедно поставим климата и природата в центъра с цел ускоряване на корпоративна трансформация.“

Schneider Electric и Atos Group създадоха основа за стратегическо партньорство за декарбонизация чрез съчетаване на експертен опит в областта на технологиите и устойчивостта, за да създават продукти и решения, които подкрепят клиентите им в техния път към нулев въглероден отпечатък.

Повече информация относно бизнеса за устойчивост на Schneider Electric можете да намерите тук.

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin