Actus des entreprises

УниКредит Булбанк и Уча.се обединяват усилия за повишаване на финансовата грамотност сред учениците

Целта на партньорството е да предостави на младите хора иновативни инструменти, които ще им помогнат да разберат и усвоят основните принципи на управление на личните финанси

 

УниКредит Булбанк и Уча.се стартират партньорство, насочено към повишаване на финансовата грамотност сред учениците. Финансовата организация и образователната онлайн платформа обединяват усилията си, за да предоставят на младите хора достъпна информация на разбираем за младежите език, свързана с основни финансови познания, от които младите хора се нуждаят, за да управляват разумно и сигурно средствата си. 


В рамките на това партньорство УниКредит Булбанк и Уча.се подготвят серия от образователни видеа, които са достъпни за учениците в цялата страна. На сайта на Уча.се вече могат да бъдат разгледани първите два епизода, ориентирани към дигиталните плащания „Твоето пътешествие в банкирането: Откриване на първата ти сметка“ и „Започни своето пътешествие в банкирането с твоята дебитна карта“. Целта е да се предоставят на учениците практически знания и умения, които ще им помогнат да вземат информирани решения за своите финанси в бъдеще.

"За УниКредит Булбанк, като част от групата УниКредит, грижата за финансовата грамотност на подрастващото поколение е сред водещите ни обществени ангажименти. Щастливи сме, че онлайн платформата Уча.се ни подкрепи в желанието да предоставим на учениците възможност да развият финансовите си познания. С поредицата от атрактивни и увлекателни видеата искаме да предоставим на учениците лесен и достъпен начин да научат основите на финансите и да развият успешни финансови навици", коментира Биляна Младенова - Милева, мениджър ESG стратегия в УниКредит Булбанк.

За нас в Уча.се, като образователна платформа, е важно да помагаме на младите хора не само да постигат успехи в училище, но да станат успешни и в живота. Именно затова партньорството ни с УниКредит Булбанк е важно, защото изграждането на финансова грамотност и устойчиви навици за управление на финансите са умения, които всеки успешен млад човек трябва да притежава, споделя Дарин Маджаров, основател на платформата Уча.се. 

 

От януари 2024 видеата са вече достъпни в уебсайта на Уча.се – съдържанието е представено по интересен и забавен начин, за да бъде запомнящо се и по-лесно разбираемо за учениците. С това партньорство УниКредит Булбанк и Уча.се подкрепят развитието на младите хора в България, като им предоставят необходимите знания и умения за следването на добри финансови практики. Така младежите ще могат много по-уверено и сигурно да управляват средствата си и да създадат успешни финансови навици.

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin