Actus des entreprises

Цветанка Минчева получи приза „Банкер на годината“

Главният изпълнителен директор и председател на управителния съвет на УниКредит Булбанк Цветанка Минчева получи приза „Банкер на годината“ за усилията й да прозре в бъдещето и да привлече на страната на градивността младите българи в рамките на „ESG Academy”. Наградата й бе връчена от вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, която каза:

„…Точно в този момент трябва да си спомним за един чудесен човек, за нашата Бистра, която създаде вестника, която създаде сайта, която създаде и този чудесен награден фонд. Да си припомним и нейната философия, която неведнъж е споделяла с нас – че не е важно какво обещаваш и какво казваш днес, важното е какво ще направиш утре. И аз затова искам да се обърна тази вечер към вас, господин Джагаров, и да ви поздравя за това, че толкова години останахте верни на себе си и носите това завещание – и вие, и вашият екип. Запазихте своята независимост, своя професионализъм и своята свобода. Продължавайте така и занапред.

А сега ми позволете да се обърна и към госпожа Минчева, да Ви поздравя първо с една друга голяма награда, която неотдавна получихте – The Banker в Лондон. Заслужавате я. Вие сте един от хората, които познавам и които винаги са държали на две неща, на които държим и всички ние, държа и аз. На първо място, че залогът на всеки един успех е екипът и начинът, по който човек подбира този екип. И че не е никак странно, нито лошо, ако в екипа си поканиш и по-умни, по-знаещи хора, защото някак си наготово получаваш онова, което те носят. Но най-важното е да умееш да бъдеш техен лидер и вашите идеи да бъдат припознати от вашия екип. Това е един от залозите на успеха. Другият залог е да следиш развитието, да умееш да гледаш напред в бъдещето и в това наистина доста тревожно и трудно време да умееш да се ориентираш.
Искам да ви пожелая много успех оттук нататък, преди всичко Ваш личен, много здраве на Вас, на чудесния Ви екип, много просперитет. Да помагате за това България да бъде час по-скоро част от голямото евросемейство в еврозоната. Имам една молба към вас, защото това все още ни липсва – да бъде част от една доста по-широка и развита кампания, за да бъдат убедени българските граждани, че нашето място е там и че България го заслужава, и че на това ще се дължи нашето бъдеще и просперитет. На добър час и много, много успехи“.

От своя страна Цветанка Минчева заяви:

„Уважаема вицепрезидент Йотова, уважаеми господин министър-председател, уважаеми господа министри, ваши превъзходителства, колеги, скъпи гости, УниКредит в стратегията си залага на създаването на възможности за растеж, създаване на възможности за растеж на общностите, на нашите акционери, на нашите колеги, на нас като хора.

За мен, като част от УниКредит, устойчивата стратегия е принцип, който седи в основата на всяко едно нещо, което ние правим в нашия бизнес. И когато говорим за младите хора, следвам личната мисия, а и заедно с екипа ми – споделяме ценностите за това да покажем на младите хора, че в България има смисъл да развиват своята кариера. Това е нещо, което правим заедно с банката, заедно с Асоциацията на банките в България, а и заедно със Съвета на жените в бизнеса в България, който също имам чест да представлявам. Нека заедно да си обединим усилията и да покажем, че младежите си заслужава да останат в България и да развиват бизнеса си тук. Едва ли щях да бъда главен изпълнителен директор на УниКредит, ако бях останала след завършването ми в Италия да работя на италианския пазар. Но България ми даде тази възможност и аз съм благодарна на всяко едно нещо, което банката ми е дала в моя път за израстване в България и предавам щафетата нататък с всяко едно мое действие. Благодаря ви“.

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin