Evènements

ПОКАНА: ФОРУМ НА ТЕМА „СЪТРУДНИЧЕСТВО ЗА РЕГИОНАЛНО РАЗВИТИЕ И РАСТЕЖ“ 7 и 8 ДЕКЕМВРИ 2023 г.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,


Присъединяването към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) е сред основните цели на външната политика на Република България. Понастоящем страната ни е кандидат за членство в ОИСР, в процес на разговори за присъединяване.


Пълноправното ни членство в ОИСР ще представлява не само допълнително признание за стабилността, потенциала и привлекателността на нашата икономика за нови инвестиции, но и ще бъде гарант за постоянния ангажимент на Република България към изработването и прилагането на политики за социално и икономическо благополучие.


Във връзка с това, Дипломатическият институт към Министерство на външните работи има удоволствието да Ви покани на форум на тема „Сътрудничество за регионално развитие и растеж“, свързан с насоките на ОИСР по ключови теми с отражение в икономическите сфери на национално, регионално и местно ниво.


Основната цел на форума е да свърже представители на местната власт и на институциите работещи по това направление с бизнес средите и професионалните сдружения. Форматът на събитието ще бъде анализ и дискусия на нуждите и приоритетите на Вашия регион, свързани с икономическото развитие, като желаем да чуем Вашия глас.


Форумът ще се проведе на 07 декември 2023 г., от 13:00 ч. до 17:30 ч. и на 08 декември 2023 г., от 09:00 ч. до 13:30 ч., в хотел „Империал“, град Пловдив.
Програмата ще включва четири сесии, разделени по следните направления: ОИСР – цели и напредък; инвестиционен климат за регионално развитие; енергийна стратегия и енергийна сигурност; хоризонтални теми.


Гости ще бъдат ресорните министри, изпълнителните агенции, професионални и регионални сдружения, ръководители от общинската администрация, както и водещи експерти в областта на икономиката, индустрията, инвестициите и енергийния мениджмънт. Участие ще вземат също така представители от ОИСР и дипломатическите среди.
В рамките на събитието ще бъде даден коктейл за всички участници.


Участието във форума е безплатно, но е необходима предварителна регистрация на:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeZCQ1Gny3LLJiNhB2_I-TVJCEcYvaXDQEChvWOoFR6ZlFoZg/viewform?usp=sf_link 

Срокът за регистрация е до 30.11.2023 г. включително.

Documentation

Télécharger Program_Forum_OESC_Plovdiv_2023_vers7.pdf  (PDF • 337 Ko)

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin