Actus des entreprises

UniCredit Bulbank: Дориян Тодоров представи изложбата Сумрак в УниКредит Студио

Фотографът Дориян Тодоров представи изложбата Сумрак в УниКредит Студио. Фотографска серия „Сумрак“, част от фестивала ФотоФабрика, събира 12 кадъра, разказващи за моментите на човешката несигурност, за трудностите и възможностите, за уединението като лично щастие и като страх от самота.

С работата си по проекта Дориян излиза от обичайното си амплоа на събитиен фотограф и търси събитието в самото живеене. Приглушената светлина в кадрите придава мекота на очертанията на реалността и дава възможност да видим добре познати форми, места и предмети с други очи.

„Моментите, в които сме сами с мислите си и моментите, в които сме самотни. Там, където всичко потъва в тъмните тонове на тишината. Когато студът ни обгръща и бавно му се отдаваме, а спокойствието на уединението се бори със страха от изгубеното и неизвестното. Място, чиито размити граници можем да моделираме, или то да моделира нас. Сумракът сме ние“, коментира авторът за изложбата.

„Изложбата на Дориян ни показва нагледно как изглеждат моментите, в които поемаш дъх, за да продължиш. Сумрак ни напомня, че във всеки от нас има тъмни кътчета или „попада“ на тъмни места, но те са там, за да ни променят и да ни помогнат да се върнем към това, което ни прави щастливи“, коментира Виктория Кулина, Бранд мениджър в УниКредит Булбанк.

 „Общото ни разбиране за изкуство ни прави партньори с УниКредит Булбанк от 10 години. Заедно показваме високите образци на съвременната репортажна и художествена фотография. Изложбата Сумрак показва именно това и кани зрителя да се превърне в участник и провокира емоциите си, провокирайки чрез визуалното изкуство мисъл, емоция и действие“, коментира Еми Барух директор на фондация „Фотофабрика“

Изложбата „Сумрак“ може да бъде разгледана до  ноември в УниКредит Студио, София (пл. „Св. Неделя“ 7) до 5 декември.

Повече информация за изложбата може да намерите в страницата на УниКредит Студио.

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin