Evènements

11-ото издание на PlovDev представи нови хоризонти в технологиите и вълнуващи срещи с експерти

PlovDev - ежегодната IT конференция с благотворителна мисия в Пловдив, се завърна към традиционния си формат на живо, и предложи на общността наситена програма в областта на новите технологии и възможност за дискусии с лектори и представители на бизнеса. Сумата, набрана от билети и спонсорски пакети в размер на над 14 500 лв., ще отиде в подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки

Тази събота, 25 ноември, се състоя едно от най-вълнуващите събития за IT общността в града под тепетата - PlovDev 2023. Конференцията, която има за цел да обедини около благородна кауза специалисти и компании в областта на информационните технологии, се проведе на живо в Пловдив, кино “Арена IMAX”, мол “Марково тепе”.

Събитието се организира от Proxiad SEE за 11-та поред година, завръщайки се към традиционния си формат под надслова Back to the roots. Организаторите представиха програма от 7 лекции и един дискусионен панел, посветен на изкуствения интелект. Темите, които приковаха вниманието на публиката, бяха свързани с анатомията на блокчейн, телемедицината, дигиталното здравеопазване, киберсигурността и др. Дискусията между експертите на сцената разгърна темата за ролята на AI в практиката и отправи поглед към предимствата, рисковете и безопасното му приложение. Панелистите изразиха убеждението, че технолигията може да бъде разглеждана и като асистиращ интелект (Assisted Intelligence), тъй като е инструмент, който улеснява дейността без да заменя човешкия фактор.

По време на паузите гостите на конференцията посетиха щандовете на партньорските компании, обмениха знания и контакти и обсъдиха шансове за реализация и партньорства. Сред спонсорите на събитието тази година бяха DraftKings, KPMG IT Service, Kodar, DelaSport, Galaxi Group и DXC. Интересът към техните представители в експо зоната затвърди добавената стойност на PlovDev за IT общността в града, предоставяйки  специализирана и актуална информация, но и възможности за networking.

От Proxiad SEE споделят, че централно място в планирането на събитието винаги е заемала благородната кауза: от първото си издание преди повече от 10 години, конференцията се провежда изцяло с благотворителна мисия. През 2023 г. средствата, събрани от билети и спонсорства, надвишават 14 500 лв. и ще бъдат дарени в подкрепа на Сдружението на олимпийските отбори по природни науки (СООПН)

Сумата ще подпомогне развитието на националните олимпийски отбори по природни науки и техните блестящи успехи в световните конкурси. На живо в деня на конференцията изпълнителният директор на сдружението - Вълкан Гаранов, отправи своята благодарност към всички, дарили от средствата и времето си за осъществяването на PlovDev 2023:

„Ние не произвеждаме медалисти, ние преди всичко произвеждаме добри хора, които трупат знания и това им носи медалите“, цитира той на сцената един от преподавателите,  които ежедневно работят с младежите, за да ги превърнат в победители. Той разказа за постиженията и отдадеността на българските олимпийци, които само за тази година са спечелили общо 82 медала в международни олимпиади, европейски и балкански състезания по природни науки.

PlovDev 2023 на живо и обратно към корените си (Back to the roots) приключи, но за всички, които са пропуснали изданието и са любопитни да проследят темите и лекторите, следете YouTube канала на Proxiad SEE, както и страниците на конференцията в социалните мрежи - LinkedIn, Facebook и Instagram. Там ще откриете цялата информация за изминали и предстоящи събития.

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin