Evènements

Еволюцията в банкирането – в специализираната банкова конференция Banking Today на 4 май

Новото издание ще се проведе в Интер Експо Център

 

Представители на водещи финансови институции и регулаторни органи в България ще представят своята експертиза и професионален поглед относно еволюцията в банкирането, особеностите на fintech двигателите и навлизането на еврото в България, в новото издание на специализираната банкова конференция Banking Today, която се организира от водещия икономически сайт Investor.bg, част от Investor Media Group. Събитието ще се проведе в три панела на 4 май от 14:00 часа в Интер Експо Център, София.

Официалното откриване на бизнес дискусията ще сложи начало в 14:00 часа с ексклузивен блиц разговор с Илия Лингорскичлен на Управителния съвет на БНБ, който ще очертае картината на паричната и фискалната политика в епохата на висока инфлация и ще разкрие какво е влиянието на геополитическата ситуация върху банковия сектор. Модератор по темата „Стабилност на европейската и българската банкови системи“ ще бъде Ивайло Лаков – главният редактор на Bloomberg TV Bulgaria и на лицензното списание Bloomberg Businessweek Bg.

Evolution of banking е темата на първия дискусионен панел, в който Асен Ягодин - изпълнителен директор и член на УС на Пощенска банка с ресор “Корпоративно банкиране и капиталови пазари”, Николай Спасов - изпълнителен директор на tbi bank, Светослав Миланов - изпълнителен директор и председател на УС на „Инвестбанк“ АД, Илиан Георгиев - главен изпълнителен директор и член на УС на “Българо-американска кредитна банка” АД и Мария Мангърова - директор продажби и маркетинг на БНП Париба Лични Финанси в България, ще говорят за сигурността и рентабилността на банковия сектор, какви са новите източници за финансиране, кога да очакваме еврото и по-подробен поглед върху ESG и зелените инвестиции. Модератор на панела ще бъде Делян Петришки - съветник в политическия кабинет на служебния заместник министър – председател по управление на европейските фондове Атанас Пеканов.

Вторият панел на специализираната банкова конференция Banking Today с модератор Бойчо Попов е с надслов Fintech & digi payments, а подтемите, които предстоят да бъдат обсъдени от Владимир Икономов - директор „Дигитално банкиране“ на "Първа инвестиционна банка" АД, Георги Мaринов - основател на EasyPay, ePay.bg, ePayGO и Infonotary и Галя Димитрова - изпълнителен директор на Iris Solutions, ще насочат вниманието на аудиторията към основите на бизнесите функциониращи в AI & VR среда, препятствията по пътя към цифровата трансформация и изграждането на цифрови взаимоотношения с клиенти. 

Доц. Деян Радев - доцент по финтех и банкиране в Стопански факултет на Софийски университет и Александър Терзийски - партньор в NV3 Venture Fund ще очертаят новостите във финтех сектора и тяхната инфраструктура в третия дискусионен панел Infrastructure for fintech innovation. Модератор на дискусията ще бъде Георги Пенев - директор на Българска Финтех Асоциация (БФА).

Специализираното банково събитие Banking Today е с безплатен достъп за посетители, като е необходима задължителна предварителна регистрация в страницата на събитието, където е представена и пълна информация за темите и участниците във визионерската дискусия. Желаещите да заявят и запазят своето място на 4 май, могат да го направят през онлайн платформата Investor Media ProТУК.

Генерални партньори на Banking Today са Пощенска банка, „Инвестбанк“ АД и ПроКредит Банк. Основни партньори на събитието са Fibanktbi bank, БНП Париба Лични Финанси и Българо-американска кредитна банка. Banking Today се провежда с подкрепата на EasyPay, Devin, Винарна Ловико Сухиндол, Mascaret и J Point +. 

Институционални партньори на събитието са Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската финтех асоциация, Българската стартъп асоциация (BESCO), Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Френско-българската търговска и индустриална камара, CEED Bulgaria, Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Bloomberg TV BulgariaDnes.bg, сп. BusinessGlobal и Money.bg.

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin