Actus des entreprises

УниКредит Булбанк и Mastercard представиха първата си дигитална карта без пластика

  • Стратегическото партньорство между двете компании за пет години напред започва под надслова „Оставяме следа, а не въглероден отпечатък“
  • Фокус върху ускоряването подобряване на клиентското преживяване с иновативен дигитален продукт

УниКредит Булбанк и Mastеrcard представиха първата дигитална карта, която няма нужда от пластика и която вече има над 3000 потребители от пускането ѝ на пазара в началото на месеца. Дигиталната дебитна карта е международна банкова карта, която осигурява гарантиран и защитен достъп до средствата на потребителя по всяко време в денонощието.

Картата се издава незабавно и дистанционно през Булбанк Мобайл и е без физическа пластика, с което двете компании и потребителите помагат за опазването на околната среда. Спомага за намаляването на пластмасата, ограничава емисиите, произтичащи от производството, пакетирането, транспортирането на физическите карти.

С Дигиталната дебитна карта потребителят печели време и удобство, тъй като не е необходимо да чака за нейното получаване и активиране, а и не се изисква посещение в банков клон. След успешното приключване на заявката, картата се издава и появява незабавно в приложението за мобилно банкиране - готова за използване и без необходимост от допълнителни действия. Издаването на Дигиталната карта е без такси и може да бъде заявена по нова или съществуваща сметка и да се ползва за мобилни разплащания, след като се добави към някой от дигиталните портфейли. 

„Радвам се, че поставяме началото на партньорството ни с Mastercard именно с този иновативен продукт – изцяло дигитална карта. Интересът, на който се радва картата само две седмици след пускането ѝ на пазара, ни дава увереност, че сътрудничеството ни ще бъде успешно и ще даде допълнителен тласък на дигитализацията в сферата на разплащанията, който вече наблюдаваме“, каза Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

„Дигиталната карта се използва с всички функционалности, с които и традиционните пластики. С издадените над 3 хиляди карти вече са реализирани над 5 хиляди трансакции – покупки, тегления и вноски на банкомат на обща стойност от 800 хиляди лева“, обясни Борислав Генов, директор Банкиране на дребно на УниКредит Булбанк.

„Този иновативен продукт олицетворява същността и приоритетите на стратегическото партньорство между Mastercard и УниКредит и нашия ангажимент да се възползваме от пълния потенциал на технологиите в полза на клиента и здравето на планетата. Световният стремеж на Mastercard да намалява вредните емисии през дигитални решения и продукти гарантира на клиентите на банката, че ще са сред първите, които ползват най-съвременните дигитални преживявания, най-голямата кибер сигурност и не оставят вреден отпечатък върху природата.”, допълни Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Сред специалните ползи на продукта са още:

  • Без такса за плащане на стоки и услуги на ПОС или интернет
  • Без месечна такса за обслужване на новооткрита дигитална разплащателна сметка, при наличие на друга активна сметка в план „Плюс“, „Макс“ и „Прайвит“
  • Максимална защита с Автоматично абониране на картата за 3D Динамична парола и получаване на известия в Булбанк Мобайл при използване на картата.

Дигиталната дебитна карта на УниКредит Булбанк, в партньорство с Mastеrcard, ще даде на клиентите изключителни възможности за бързо и лесно и защитено банкиране.

Клиентите могат да заявят и получат незабавно Дигиталната карта през мобилното приложение Булбанк Мобайл.

Articles sur le même thème

Aucune actualité disponible.

Evénements sur le même thème

Partager cette page Partager sur FacebookPartager sur TwitterPartager sur Linkedin