Форуми

Act in Space - първият международен хакатон в България се проведе днес

Днес се проведе първият международен хакатон в България, ActInSpacе, организиран от офиса за трансфер на аеро-космически технологии “РИСК-СПЕЙС-ТРАНСФЕР”, под патронажа на Министерството на икономиката на Република България и с подкрепата на Френско-българската търговска и индустриална камара и посолството на Франция в България.

Act in Space е иницииран от Френската космическа агенция (CNES) през 2014 г., подкрепен от Европейската космическа агенция (ЕКА) и Мрежата за бизнес инкубатори на ЕКА (European Space Agency-Business Incubation Centers). Събитието се провежда онлайн  едновременно в над 40 държави и над 70 града. Основен фокус е приложението на космическите технологии в бизнеса и индустрията, както и в сферата на образованието. Act in Space е единственото състезание за иновации в света, което предлага възможност за работа с патенти на Френската космическа агенция (CNES) и Европейската космическа агенция (ESA).

Големият победител в хакатона ще представлява страната на международния финал, който ще се проведе в Тулуза през февруари 2021г., a специалната награда е полет при нулева гравитация с Airbus A310 Zero G.

Повече информация за събитието тук:

http://rst-tto.com/,

https://actinspace.org/country/bulgaria

 

[Translate to Bulgare:] Articles sur le même thème

No news available.

[Translate to Bulgare:] Evénements sur le même thème

[Translate to Bulgare:] PLUS D'ACTUALITÉS

Share this page Share on FacebookShare on TwitterShare on Linkedin